Sağlık hakkı, evrensel bir değer olarak anayasalarda yerini almış ve sosyal politikanın en önemli ayağını oluşturmuştur. Ülkemiz bakımından da bir değerlendirme yapıldığında; her Hükümet döneminde sağlık hizmetlerinin en iyi şekilde…
2006 Ocak Ayında yürürlüğe giren 5454 sayılı Kanunla, tüm emeklilere vergi iadesi karşılığı olarak her ay yüzde 4-5 arasında değişen ek ödeme yapılmaktadır. 5454 sayılı Kanunun gerekçesinde, emeklilerimizin fiş toplamada…
İtibari hizmet ve fiili hizmet süresi zammıyla, işçi ve memurlardan kapsama giren işlerde çalışanların maruz kaldıkları iş riskine karşılık olarak belirlenen oranlara göre sigortalılık süresine ve prim ödeme gün sayısına…
Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan Kanun Tasarısında, ödenmemiş olan vergi ve prim borçlarına yönelik olarak yeni bir yapılandırmaya gidiliyor. En son yapılandırma, 6111 sayılı Kanun ile 2011 yılında çıkarılmıştı. Prim…
İstihdam ve sosyal güvenlik, bir birini destekleyen ve etkileyen en temel haklardır. İstihdam ve sosyal güvenlik hakları konusunda, anayasamızda bir takım yükümlülükler getirilmiş, ülkeyi yönetenlere de görevler verilmiştir. TÜİK tarafından…
Genel Sağlık Sigortasının getirilmesi ile birlikte sağlık harcamalarında çeşitli adlar altında her hastaneye gidenden, kamu ve özel sağlık kuruluşuna göre değişmekle birlikte katkı payı ve ilaç yüzdesi ve ilaç farkı…
6495 sayılı Torba Kanunu ile birlikte yaşlılara yönelik önemli bir adım atıldı. Belediyeler tarafından belli saat aralıklarında verilen ücretsiz ulaşım uygulamasında önemli değişikliklere gidildi. 65 yaş üzerinde olanlar bakımından şehir…